Nieuws  Agenda  Organisatie  Vieringen  Rosarium Mariae  Foto's  Links  Historie  Titus Breed  Activiteiten

Feestvierende leden van het Caeciliakoor

*

Vandaag 19 juni vieren jullie je 50 jarig bestaan.

Van oudsher noemt men dat een gouden jubileum.

Dat is een passende uitdrukking. Want in al die jaren zijn jullie door je wederzijdse trouw en aanpassingsvermogen aan elkaar geslepen tot mensen met een hart van goud voor elkaar en voor de parochie.

In de Geest van het Vaticaans concilie namen jullie de gelegenheid waar om naast het indrukwekkende Latijn ook andere vormen van liturgische zang ten gehore te brengen.

Voor de leiding van het koor was het vanaf toen de taak om in samenspraak met de voorganger een passende vorm van zang ten gehore te brengen.

Vanuit mijn ervaring vanaf 1994 tot 2008 kan ik zeggen dat het overleg met Hans en Hetty, en tevens met Nardie en met Kirsten en Bert en eerder met hoe bvan Brakel Theo van Brakel erg prettig verlopen is. Zo kon ik bij elke viering van harte genieten van jullie muzikale inbreng.

Jullie zang maakte doorgaans meer indruk op de aanwezigen dan mijn woorden. Want een viering zonder zang is als een Keukenhof zonder bloemen.

Bewonderenswaardig is jullie trouw aan elkaar. Elke donderdag toch maar weer repeteren. En dan vooral ook bebbelend de kleine vreugden en zorgen aan elkaar kwijt kunnen. Dat is een grote weldaad die je elkaar aandoet.

Ja, en dan de animerende leiding van Hans en Hetty, dat is zonder meer een grote zegen voor jullie allemaal en voor de hele parochie.

Kortom, dit jubileum is een groot feest waard.

Helaas ben ik vanwege mijn lichamelijke conditie niet in staat om deze festiviteit mee te maken.

Wees ervan overtuigd dat ik gedachten van harte bij jullie ben.

Ik wens jullie van uit Sittard dus een fijne feestdag toe.

En dat Renkum en omgeving nog lang van jullie Geestrijke mooie zang mag genieten.

Dat wens ik u van harte toe.

Met vriendelijke groet

Leon Goertz