Nieuws  Agenda  Organisatie  Vieringen  Rosarium Mariae  Foto's  Links  Historie  Titus Breed  Activiteiten

Verrassing
Leon Goertz
*

Zelfs een week na Sinterklaas kreeg ik de mooiste surprise zomaar thuisbezorgd. Frits en Beppie Heijmans belden bij mij aan om een groot aantal handtekeningen met goede en lieve wensen van velen van jullie bij mij te bezorgen. Bij het lezen zag ik elk van jullie weer heel duidelijk voor me. Dus, ineens waren jullie allemaal bij mij op visite hier in mijn woning te Sittard.
 

Allereerst hartelijk dank voor deze bijzondere attentie.Ja, velen van jullie zullen zich wel afvragen waar ik sinds mijn afscheid van jullie als pastoor van Renkum sinds 2008 uihang wat ik eigenlijk uitspook.

Na dat afscheid met weer veel mooie cadeautjes van jullie ging ik naar het Zuiden om me in Munstergeleen bezig te houden met het bedevaartsoord van de heilig verklaarde Pater Karel Houben. Daarnaast was ik ook pastoraal bezig in vijf verzorgingshuizen en in zes parochies hier rond Sittard. Dat deed ik met veel plezier met ook weer talloze hartelijke mensen om me heen.

Maar drie jaar geleden kwam daar plotseling verandering in. Mijn benen en de rest van mijn lichaam wilden niet meer zoals ik wilde. Dus, fors dimmen met al mijn gedoe buitenshuis.

Met de hulp van de rollator en een tiental mantelzorgers kan ik me nog in mijn woning enigszins handhaven. Eerlijk gezegd valt het soms erg zwaar. Velen van jullie weten hoe dat voelt. Zeker de beperktheid om niet meer op verzoeken van jullie te kunnen ingaan, vind ik verdrietig. Zo kon ik zelfs niet meer de uitvaart van ons aller Joop Verheij verzorgen. Dat vond ik erg jammer.

Toch blijf ik via de mooi verzorgde website van Gerrit van den Berg op de hoogte van veel moois dat in Maria Tenhemelopneming gebeurt. Hulde voor jullie allemaal. Ook de prachtige groepsfoto bij gelegenheid van mijn veertig jarig priesterfeest die dank zij Rob Siepermann tot stand kwam, neemt hier bij mij een ereplaats in. Zij is tevens nog altijd in jullie pastorie te bewonderen.


Ja, nu heb ik hier intussen mijn gouden priesterfeest mogen vieren. Dat was wel op bescheiden schaal vanwege mijn handicap. Ik voeg hier een paar afbeeldingen bij van die heuglijke dag hier in de Gemmakapel te Sittard.
Klik hier voor foto's.

Nu ik aan huis gekluisterd ben probeer ik me zinnig bezig te houden met schrijven van liturgische teksten voor het tijdschrift In Uw Midden waarop veel pastors BelgiŽ en Nederland een abonnement hebben. Ook ben ik redacteur van het kritisch katholieke tijdschrift Marienburgmagazine waarin ik regelmatig vooral kritische en ondeugende stukjes publiceer. Ik ben zelfs bezig om mijn verzamelde werken in boekvorm uit te geven. Als dat lukt zullen jullie er meer over horen.


Zo
Nu ben ik even met jullie bijgepraat.
Weet wel, dat jullie bij gelegenheid van harte welkom zijn hier bij mij in Sittard.
Wel even bellen 046-4009888
of mailen: leongoertz@live.nl
Tenslotte , geniet weer van de mooie kerststal van Ton en van de prachtige zang van de koren van Hans & Hettie van Nardie en van Kirsten & Bert. Van harte leef ik met jullie mee.

Zalig Kerstfeest voor jullie allen.
En mogen we ook in het komende jaar voor elkaar een Zegen blijven. Dat wens ik jullie van harte toe.

Leon Goertz
December 2015
Sittard
*