Nieuws  Agenda  Organisatie  Vieringen  Rosarium Mariae  Foto's  Links  Historie  Titus Breed  Activiteiten

Gedachtenisdag zalige pater Titus Brandsma
27 juli 2019 in Bedevaartskerk van Maria van Renkum

 

 ‘Titus Brandsma, een lichtend voorbeeld

Een Karmelitaanse blik op Titus Brandsma toen en zijn betekenis 'Anno nu'.

 Op zaterdag 27 juli a.s. bieden wij u in de bedevaartskerk OLV ten Hemelopneming een bijzonder programma aan: ter ere van de gedachtenisdag van de zalige pater Titus Brandsma, de patroon van onze parochie, verzorgen drie leden van de Karmel een middagprogramma.

 Voorafgaand aan het programma wordt om 13.30 uur de rozenkrans bij Onze Lieve Vrouw van Renkum gebeden.

Daarna start het officiele programma om 14.00 uur met een eucharistieviering in de kerk, met ter afsluiting gebeden van Titus Brandsma en om 15.00 uur het gebed van de Goddelijke barmhartigheid. Celebrant is pater Bouke Halma, Karmeliet uit Nijmegen.

Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot, beiden lid van de Gemeenschap van Geassocieerden van de Karmel, nemen u na de pauze in de pastorie rond 15.30 uur, mee in het spoor van Titus Brandsma. Deze bijzondere, veelzijdige Karmeliet verzette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog als mensen niet tot hun recht kwamen en geschonden werden in hun waardigheid. Iets dat in de huidige tijd nog steeds navolging krijgt.

 Toelichting lezing:

Als je onder een heilige iemand verstaat, die een voorbeeldig en godsvruchtig leven heeft geleid en door de tijd heen veel mensen geďnspireerd heeft, dan is Titus Brandsma zeker een heilige te noemen. Maar, die heilige was ook een mens met aarzelingen. En wie herkent die beide aspecten bij zichzelf niet? Elk mens krijgt zijn of haar beproevingen en uitdagingen in het leven. En dan zijn er altijd van die bijzondere mensen, die juist dan in staat zijn boven zichzelf uit te stijgen.

 Entree: vrijwillige bijdrage (richtprijs € 5,-) .