Programma

het bedevaartprogramma van bedevaartsoord Renkum

Ook in 2022 bent u van harte welkom in het bedevaartsoord Maria van Renkum!

Het Mariabeeld, dat al bestond voor het jaar 1380, staat in de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum. Door het publiek is de kerk uitverkoren als de meest gastvrije van Oost-Nederland. Naast de kerk ligt het Mariapark. 

Talloze pelgrims gingen u vóór. De werkgroep bedevaarten Renkum heeft ook voor dit jaar weer een bedevaartprogramma samengesteld:

* Bloesembedevaart (24 april 2022)
* Mariabedevaart speciaal voor zieken en senioren (31 mei 2022)
* Sacramentsdag (19 juni 2022)
* Maria ten Hemelopneming (15 augustus 2022)
* Gelderse Bedevaart (23 oktober 2022)

Opgave
Voor één of meer van deze bedevaarten kunt u zich eenvoudig aanmelden,
klik hier op het invulformulier. Ook kunt u ervoor kiezen met een groep te komen op een andere datum. De bedevaartwerkgroep stelt in overleg met u de datum en het programma vast, en verzorgt desgewenst een viering, presentatie, rondleiding door het Mariapark en de catering,  klik hier op het invulformulier.

Mocht u liever een ‘papieren versie’ willen gebruiken om u aan te melden dan vindt u deze in de bijlagen onderaan deze pagina.

Contactpersoon werkgroep bedevaarten Renkum:

Leny Lotgerink, tel. 06 53160195
 

De kerk van OL Vrouw ten Hemelopneming, beeld uit de documentaire ‘Mariakerk Renkum: een pelgrimstocht waard’

Kerk en Mariapark dagelijks open
Per soonlijk of met een groep bedevaartgangers bent u elke dag tussen 9.00 en 16.00 uur van harte welkom in de kerk om stil te zijn, te bidden en een kaars op te steken bij het minstens 640 jaar oude, miraculeuze beeld van Maria van Renkum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het naast de kerk gelegen Rosarium Mariae, een park met 20 kapelletjes waarin iconen vertellen over de mysteries in het leven van Jezus en Maria.