Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de geloofsgemeenschap

23 februari 2024

Sichting Maria van Renkum

Inlegvel Titus Breed

Maria rep trans klein

Alpha Cursus in Wageningen e.o.

Op maandag 29 januari start er weer een nieuwe Alpha cursus. Deze zal afgewisseld in Wageningen en Bennekom plaatsvinden. De introductieavond is geheel vrijblijvend en is bedoeld om kennis te maken met de cursus. Tijdens de cursus ga je elkaar in alle vrijblijvendheid leren kennen, samen praten en meer ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Meer informatie kun je lezen op de website: https://www.titusb.nl/bezinning/alphacursus

Kleurrijke verhalen van Jozef en moderne kunste

De Bijbelse figuur Jozef droeg een veelkleurige mantel, die hij als lievelingszoon ontving van zijn vader Jacob. De vertelling van Jozef gaat over droom en werkelijkheid, dodelijke jaloezie, verleiding en weerstand, hongersnood en voedselbeleid, verstoting en verzoening. De dromer Jozef wordt onderkoning van Egypte en herder van Israël.

Ben Piepers verzorgt de cursus ‘Kleurrijke verhalen van Jozef en moderne kunst’. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op maandagmiddagen in de Vredehorst, Tarthorst 1 in Wageningen, en in de Maria Virgo Reginakerk, Heelsumseweg 1 in Bennekom. Hier heeft u de keus om de cursus op dinsdagochtenden óf dinsdagavonden te volgen.

Elke bijeenkomst opent met kijken naar beeldende kunst, om ons innerlijk te openen voor de kracht van verbeelding. We wisselen uit wat we zien en beleven. Vervolgens lezen en horen we een gedeelte uit het verhaal van Jozef in het boek Genesis en bespreken we wat de tekst oproept.

Programma en aanmelding
De cursusbijeenkomsten in Wageningen zijn op maandag 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, en 4 en 18 maart, telkens van 14.00 tot 16.15 uur.
In Bennekom zijn de cursusdagen: dinsdag 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, en 5 en 19 maart. De ochtendbijeenkomsten zijn van 10.00 tot 12.15 uur, de avondbijeenkomsten van 19.30 tot 21.45 uur.
U kunt zich tot dinsdag 19 december opgeven bij inge-engels@live.nl.

i Josephus Jitta

Gebedskring

Ook in 2023 zal de gebedskring om 11.15 uur de rozenkrans bidden bij Maria van Renkum.

Rozenkransviering

Welkom op de Alphacursus!

Op maandag 30 januari starten er in onze parochie twee Alphacursussen. Er is keuze tussen een wekelijkse cursus (in Wageningen/Ede) en een tweewekelijkse cursus (in Renkum).

 Waarom Alpha?
Ontmoeten, vragen en ontdekken! De Alphacursus is bedoeld om elkaar in alle vrijblijvendheid te leren kennen, samen te praten en meer te ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Of misschien wil jij gewoon je kennis over het geloof opfrissen. Dat mag ook! 
 Lees meer

Titus Brandsma Heilige van de Lage Landen

Door de Nederlandse bisdommen en de Nederlandse Karmelprovincie is een tijdschift uitgegeven over Titus Brandsma. Dit uiteraard in het kader van de Heiligverklaring van pater Karmeliet Titus Brandsma op 15 mei 2022 door Paus Franciscus te Rome. 
 Heilige van de lage landen

Titus Brandsma